Tips : 30 Soalan Wanita Perlu Tanya Lelaki

on Sabtu, 5 Mei 2012



YES! Tanya LELAKI. .!, lelaki tidak dibenarkan membaca artikel ini! Warning!! tapi ku terbaca sory... Womens’ ONLY!! Hehehe… Girls, wanita dan gadis-gadis sekalian. You all selalu sangat bertanya I, 

· Macamana nak berjaya dalam cinta? 

· Bagaimana nak buat lelaki serius dan setia pada kita? 

· Bagaimana nak pikat lelaki yang mahu berkahwin dengan kita?… 

So this is the first few steps yang you all MUST DO. Kalau you follow, I’m sure you …you akan berjaya. Sebab, most likely tak ramai lelaki akan suka dengan cara ni…kerana mereka hanya nak have fun saja. Jadi, PASTI lelaki yang betul-betul serius, real dan BUKAN nak main-main saja yang akan berani to answer you. 

I’m here to help…to give you girls a guideline. Azmi kat sini bukan untuk membiarkan you all lemah dan longlai dipermainkan lelaki AGAIN, this is not the time nak lemah, nak lembut-lembut, nak buang masa terkecewa, takut itu dan ini sedar-sedar umur pun dah senja…FIGHT IT! 

1 SEBAB UTAMA wanita selalu dikecewakan lelaki adalah kerana mereka takut dan risau lelaki tidak suka dengan mereka lantaran itu, ikut je apa yang lelaki itu minta. Biar je lelaki itu control seluruh hidupnya. 

Itulah silapnya, but it’s okay nothing is too late. Now, if you already have a boyfriend, atau baru berkenalan dengan lelaki, atau ingin tahu apa lelaki fikirkan, or maybe you wondering about your ex boyfriend dulu tu bagus or not,…you boleh lah try all these questions. Cuba ketahui jawapan mereka kepada 30 soalan penting ini yang Wanita PATUT tanya pada Lelaki! 

Ready? Soalan-soalannya :- 

1 - Bilakah you merancang untuk berkahwin? – Yes, ini adalah soalan utama, kena tanya awal-awal untuk lihat pendiriannya yang sebenar. Ini kena tahu dulu… baru boleh berkawan dengan lebih rapat.  
2 - Bilakah you bercadang untuk mempunyai anak? – Yes ini juga amat penting ditanya awal-awal, untuk mengetahui berapa lama untuk dia serius dengan masa depannya.  
3 - Sekiranya you bercinta, berapa tahun you nak bercinta sehingga ke waktu untuk mendirikan rumahtangga? – Oops, trick questions hehe…another way untuk tahu.  
4 - Pernahkah menjadi Imam untuk solat berjemaah? – Haaa…suspen mamat tu nanti hahaha, suruh dia baca doa sekali!   
5 - Sejauh manakah pegangan dan pengetahuan agama anda? – Tak perlu nak cakap la kan, this is one of the most important questions! Tanyakan hukum-hakam jugak.  
6 - Sekiranya you sudah berkahwin, adakah you akan mengahwini seorang lagi wanita demi untuk menjaga maruah wanita itu? – Oops… another trick questions! Hahaha…jawab-jawab   
7 - Wanita yang bagaimana yang you cari? – Senang tahu awal… you all boleh nak berubah to be like it, or can tarik diri…no one gets hurt. 

8 - Wanita yang bagaimana pula parents you looking for? – Penting sangat-sangat, takut bila dah bercinta lama, sekali terhalang, leceh.  
9 - You suka spending time dengan anak-anak saudara you? – A way to know if he is a loving person.  
10 - You suka bela kucing? Or any other pets? Another loving test…  
11 - Adakah you suka dengan pekerjaan yang you lakukan sekarang?– Better way to ask about his job and his feeling towards it.  
12 - Dalam 3 tahun lagi, dimana you melihat karier you berada? – Kewangan also must check!  
13 - Sekiranya lepas 3 tahun, karier you tidak berubah, masih ditakuk lama dan tiada kemajuan, apa back-up plan you untuk berjaya dalam hidup ? – Haaa…menangis dia, ingat main-main ke nak kenal awek, pastu tak ready for future?   
14 - I’m sure you pernah bercinta dulu, …bila break? Haaa…tengok cara jawapannya. Kalau terus menjawab, means dia jujur lah tu. Kalau teragak-agak je, telan air liru dulu ke, atau “Errr…err” dulu ke… baru break dah gatal nak mengorat lah tu   
15 - Mengapa putus cinta, apa sebabnya? – Percaya pada naluri anda kat sini okay… feel it in your heart.  
16 - Berapa ramai ex–girlfriends you ada dalam sepanjang hidup you? - Perhatikan dahinya, berkerut tandanya dia mahu menyembunyikan, kalau mulai memegang dan mengusap muka, tubuh, tanda dia tidak selesa… Ramai lah tu hehe…move on to the next questions!  
17 - Apa hobi you? – Hehe…barulah ringan sikit soalan tu kan, tapi still important untuk kita tahu untuk mudah jika punya hobi yang sama.  
18 - Apa yang you suka lakukan masa cuti or time free? – Lighter questions untuk relax kan dia balik… let him talk, and you listen carefully.  
19 - Apa favourite movie you? – Best juga jika dapat tahu mempunyai citarasa yang sama.  
20 - Apa favourite music you? – Another light questions…  
21 - Siapa yang paling you benci dalam hidup you? – berat balik hahaha… penting soalan ni. Kat sini you boleh tengok dia benci tahap mana…  
22 - Pernah tak you marahkan orang yang you tak kenal? – very tricky! Lelaki ni kalau dia ego, dia akan bangga menceritakan yang dia pernah marah…Kalau tak pernah, Alhamdulillah.  
23 - Apakah perkara yang paling romantis yang you pernah buat?  
24 - Adakah you pernah imagine dan idamkan saat-saat romantis bersama girlfriend you yang akan datang?
25 - Apa yang you paling suka dalam hidup you? – Sounded simple but disini you akan dapat menggambarkan dirinya.  
26 - Adakah you seorang yang sosial? Important questions.  
27 - If you sudah ada girlfriend, adakah you masih akan berkawan dengan kawan-kawan wanita you yang lain? – The best answer is, “I akan tetap berkawan tetapi I suka jika you pun sama-sama jadi kawan dengan mereka” – Itu satu jawapan yang sangat jujur.  
28 - Adakah you akan tinggalkan your wife, jika dapat kerja outstations?  
29 - Berapa lama you boleh berjauhan dari your wife?  
30 - Apakah tujuan sebenar perkenalan kita ni? – hehe…final soalan, haa… macamana nak jawab tu agak-agak? The best answer is, “Kita berkawan dan berkenalan dulu… jika kita saling suka, slowly kita go to the next stage, we take our time to enjoy the moment!” – So, dia bukan jenis gelojoh la kan  

So, there you go! 30 soalan yang pasti akan menghangatkan punggung si lelaki! Hahahaha…so, tak sabar kan nak tahu jawapan dari kenalan lelaki you all. Can still add more soalan, if you like… 

Pesanan Azmi kat sini, kalau lelaki itu mahu menganggap kita cetek pemikiran, tak open minded atau belum apa-apa dah tanya macam-macam, BIAR LAH! Kerana ini adalah hidup anda, bukan hidup lelaki tu.Yang kecewa besok bukan dia, YOU! 



Jadi, konklusinya di sini :- 

Kalau dia serius dan jujur BUKAN mahu main-main, dia akan jawab kesemua soalan you dengan sebaik-baiknya, dan InsyaAllah you all akan temui lelaki yang baik untuk dijadikan suami. 

Jika sebaliknya…Hanya lelaki yang nak main-main saja lah yang takut untuk menjawabnya! Dan akan berdalih dan memberi berbagai-bagai alasan nanti. Dari sini, anda sudah boleh mengelak dari terkecewa lagi! So, Azmi tinggalkan you all dengan soalan-soalan ini, copy it, simpan baik-baik. Share it with your girls-friends or print it out…dan suruh pasangan lelaki you answer on it hahaha… All the best and good luck! p.s :: Nantikan pula “30 soalan, Lelaki MESTI tanya WANITA!” hehe…girls ingat dia orang terlepas, mana boleh mesti adil  - FOR NOW, girls jika anda berminat untuk tahu bagaimana memikat LELAKI how about check out my

{ 7 komen Kat Sini !... read them below or add one }

Khairul Azmi berkata...

blum ambil sebagai panduan untuk mengetahui.... tentang sesuatu pada diri kekasih....hhuh


5 Mei 2012 11:12 PTG
Tanpa Nama berkata...

kwn kat luar tu, jgn lah asyik bekerja saje,, kenelah cara pakwe makwe,barulah hidup bahagia bersama keluarga,,,hihihi....itu saje. bye...BACE JGN X BACE KOMEN SAYE...KUMPE LAGI...


11 Mei 2012 12:28 PTG
Tanpa Nama berkata...

klu org kat luar tu,, jgn lah asyik keje je,, kenelah cara teman utk berkahwin,,


11 Mei 2012 12:30 PTG
Tanpa Nama berkata...

dddd


11 Mei 2012 12:35 PTG
Tanpa Nama berkata...

tq tq..plg best soalan pertama..tp malula plak nk ty dia..nmpk mcm gelojoh plak. .maluu...


4 Oktober 2012 11:33 PTG
Tanpa Nama berkata...

sy daa pernah tnye soklan cmni...n dia bg respon yg positive...hope our relationship smpai kami kawin....


18 Disember 2012 4:24 PTG
Tanpa Nama berkata...

kote


23 Ogos 2016 5:02 PG

Catat Ulasan

Assalamualaikum
Dah baca mehlah komen sekali...

SATU pun jadilah...hehehe

 
© Line Clear Bah ! | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO