Tips : 30 Soalan, Lelaki Mesti tanya Wanita

on Sabtu, 5 Mei 2012





It’s time for you MAN! Yeah…YOU! Hehe…kali ini, “WANITA tidak dibenarkan membaca artikel ini, please!” …haaa, baca jugak lah tu hahaha 

SO, I’m going to start with this… “TIADA WANITA YANG TIDAK DEGIL!” hehehe… marah girls kan. Well, most of them memang degil. Samada terlalu atau little bit. That’s all. So, at this part, lelaki kena fahami yang kebanyakkan wanita, DEGIL dengan pendapat dan cara pemikiran mereka sendiri. 

Lihat sajalah apabila mereka memberi jawapan dan komen. 

· “Susah nak faham lelaki” 

· “Lelaki memang memeningkan kepala” 

· “Apa lagi yang lelaki mahu?, pelik lah!” 

Semua soalan-soalan ini adalah kerana yang sebenarnya, mereka hanya mahu memahami lelaki mengikut apa yang dia mahu. BUKAN mengikut cara lelaki itu. Sebab itu wanita susah nak faham lelaki. Cuba wanita ikut je cara lelaki berfikir, ikut saja apa yang lelaki mahu, pastinya wanita dengan mudah memahami lelaki itu. 

TAPI, kita sebagai lelaki, ketua rumah, nakhoda kepada kapal, pemimpin… Kita kena lah bijak menangani masalah ini, lelaki seharusnya menggunakan kelemahan wanita ini untuk membuatkan mereka lebih selesa dengan you all dan tidak memberi harapan sedari awal sehingga anda terpaksa mengecewakan mereka di kemudian hari. 

Okay, these questions adalah untuk lelaki yang hanya mahu mencari wanita untuk SERIOUS RELATIONSHIP sahaja…bukan yang hanya nak mengorat or playing a fool. Ready? 

Soalan-soalannya:- 

1. Apa harapan you apabila berkenalan dengan seorang lelaki yang you suka, untuk saja berkawan atau untuk future husband? – Yes… ini lah soalan utama yang lelaki jarang tanya. Kena tahu awal-awal…  
2. Bila you planning untuk berkahwin? – Soalan ni lagilah takut nak tanya hehe… 
3. Bagaimana wedding yang you imagine kan, tahap artis ke, vip ke?– very important questions ni…  
4. Adakah you ni anak mak? Atau seorang yang hanya mengikut kata ibu bapa dalam perihal perkahwinan? – This is A MUST ASK!  
5. Adakah you ni seorang yang boleh dikatakan sebagai seorang yang keibuan? – Lighter soalan untuk dia menceritakan tentang dirinya.  
6. Adakah you seorang yang sukakan kanak-kanak? Berapa ramai anak yang you mahu miliki? – Kena tahu juga plan dia kan.  
7. Apa yang you shopping setiap bulan? – Must know what type of a women you dealing with beb, silap-silap koyak poket setiap bulan. 
8. Bagaimana cara your money management? Suka menyimpan duit, atau suka menabung, melabur? Another important questions for our future 
9. Adakah you mempunyai hutang dengan mana-mana bank, finance company? – Well, kita tak mahu menanggung beban kan? Unless if you dont mind spending for her debt 
10. Apa yang you paling suka lakukan masa lapang? - Ringankan sedikit soalan dia 
11. You suka tidur tak, dan selalu bangun pukul berapa? – Hehe… in case kepada lelaki yang suka tidur tu, at least ada la bizzare hobby yang sama hehe… 
12. Pernah tak you jatuh cinta dengan 2 orang lelaki sekali gus? - Oopss… trick questions! Haa… jawab-jawab!  
13. Adakah you ni boleh dianggap sebagai seorang yang romantik? Suka dimanjakan? Suka berkepit setiap masa? - In case you tak suka…so tahu awal-awal tak lah bergaduh lak nanti bila tak dimanjakan. Kalau suka melayan, bermesra selalu ok laa  
14. Adakah you mahu pasangan you seorang yang romantik? Jika dia tidak romantik macamana? - Prepare dari awal what to expect nanti  
15. Adakah you ni seorang yang cepat kasihan pada lelaki? – Kelemahan wanita ni…sangat bahaya! Kita tak mahu la ada girlfriend yang lemah dengan ayat manis lelaki kan. 
16. Best vacation holiday yang pernah you pergi? - relax balik…  
17. Adakah you ni seorang pembersih? Suka mengemas? Pakaian sentiasa berlipat dan barang ditempatnya? - kalau dia seorang yang jujur, from here you can see her answer. 
18. Perkara yang you paling benci dalam diri lelaki? - Soalan ini bagus untuk anda tahu, so boleh elak dari buat perkara yang dia tak suka.  
19. Perkara yang you paling suka lelaki lakukan untuk you? - Best to know, so easy to tackle her. 
20. Lelaki yang sebagaimana yang boleh buat you rasa teruja? - tricky…tricky!  
21. Apakah satu hadiah yang paling you suka sekali pernah you terima? - tak perlu kita nak agak-agak or tersilap beli hadiah. Kalau tahu, mudah…  
22. You suka berkawan dengan ex-boyfriend tak? – oops, another trick questions…sebab dia bersambung dengan soalan seterusnya. 
23. You boleh terima tak kalau boyfriend you masih berkawan dengan ex-girlfriend dia? Haaa…sebelum tanya soalan ini, tunggu dia jawab soalan sebelum yang ni dulu hehe…  
24. Bila you sudah menjadi isteri, suami you nak keluar dengan kawan-kawan lelaki dia, you akan larang tak? - perhatikan jawapan dia kat sini, lambat je menjawab…tak suka lah tu hehe  
25. Bagaimana pula jika ada seorang wanita yang dalam kesusahan, perlukan bantuan suami you. Adakah you akan cemburu? - keikhlasan wanita tercabar dalam soalan ini…  
26. Seorang lelaki, sangat suka masakan ibunya, jadi apabila berkahwin, dia akan mengharapkan pasangannya pandai memasak sesedap ibunya, adakah you boleh lakukannya? - Haaa… amacam?? Ada berani fight kaa?  
27. What is your favourite movie/songs… suka menonton movie or going for a concert? Mungkin suka tengok teater? - Okay lah bagi lighter balik, kasi relax sikit hehe  
28. Suka jogging? Exercise? Swimming?  
29. Apakah tabiat buruk you? Beri lagi trick questions… 
30. Very sure you tidak akan benarkan suami you kahwin lagi seorang, tetapi bagaimana jika dia dan girl tu sudah jatuh cinta… kalau tak kahwin nanti berdosa. So apa solutions dia? Hehehe…suspen laaaa wanita nak jawab, kan?! 

Honestly, banyak lagi soalan-soalan yang perlu ditanya kepada wanita, demi untuk lelaki membuat keputusan yang tepat apabila memilih dia sebagai bakal isteri atau kekasih yang sejati. BUT, these 30 soalan I think quite sure sudah boleh memberi gambaran what type of a girl yang you guys looking to be with. 



Jadi, konklusinya :- 

Kalau you suka dengan jawapan-jawapannya, the best next thing to do is to introduce her to your parents la kan. Kenalkan awal-awal, walaupun masih berkawan lagi. That way kalau ada halangan sedari awal tu, tak ada lah susah sangat untuk stop seeing the girl. Nanti dah beri harapan tinggi, dah 24/7 bersama, berasmaradana tiba-tiba terjadi pulak kisah seperti semalam ibu mertua ku tu… Longlai hati, senak jantung beb! 

So, Azmi tinggalkan you all dengan soalan-soalan ini, Share it with your friends or print it. Or email kat girl tu suruh dia jawab hahaha , nanti girl tu jawab “ADOI!” … All the best and good luck! 

All the best and good luck!

{ 2 komen Kat Sini !... read them below or add one }

Khairul Azmi berkata...

memang bagus soalan2 ney??? dapat memilih pasangan yang sesuai...huhu


5 Mei 2012 11:09 PTG
Tanpa Nama berkata...

the best way to see the honesty of girl


28 Julai 2013 1:09 PTG

Catat Ulasan

Assalamualaikum
Dah baca mehlah komen sekali...

SATU pun jadilah...hehehe

 
© Line Clear Bah ! | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO