Wanita Bercakap Berbelit

on Selasa, 1 Mei 2012



Perempuan , kebiasannya sukar melontarkan kata-kata ataupun membuat keputusan secara jelas. Tambahan pula kalau dengan orang yang tersayang. Mereka lebih suka berkias untuk menyatakan sesuatu.. Tak percaya ker?? Jom tengok contoh kat bawah..

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?

Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?

Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.

Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.

Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...

Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.

Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...

Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?

Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.

Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg 'dia' dapat i pun dapat..

Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu. 

So cmne?? Betul tak . . . Komen la sket2 yer.. hehehe.. kalau nak tambah ag post  jer kat ruang komen tu......hhhuhuh.. Jangan marah tau. Nanti kena jual... kat pasar gantung.... ni law mara

{ 4 komen Kat Sini !... read them below or add one }

Khairul Azmi berkata...

btol tu . . . .


3 Mei 2012 6:26 PG
Tanpa Nama berkata...

btul la tu lau ckap trus terang nati lelaki ckap kita xmemahami...mybe dia trus putus....


18 Disember 2012 4:19 PTG
Tanpa Nama berkata...

Kalau dia kata kita kawan je..., tapi lps tu dia yang call n msj kita
dulu apa ertinya???...


10 Mac 2013 1:07 PTG

Catat Ulasan

Assalamualaikum
Dah baca mehlah komen sekali...

SATU pun jadilah...hehehe

 
© Line Clear Bah ! | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO